Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 20 op

7.10.2021-21.10.2022 Hybridikoulutus

Ammatillinen täydennyskoulutusVerkkokoulutuksetSosiaali- ja terveysala
Koulutus antaa valmiudet toteuttaa lyhytterapeuttista työtapaa omassa työssä ja tarjoaa välineitä käytännön työhön. Edellytyksenä koulutukseen osallistumiselle ovat suoritetut Psykoterapeuttiset valmiudet -opinnot.

Ajankohta

7.10.2021 - 21.10.2022

Kesto

10 koulutuspäivää, klo 9-16

Kenelle sopii

henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita psykoterapeuttisista ja ohjauksellisista työskentelymenetelmistä ja niiden tuloksellisesta soveltamisesta omien asiakkaidensa kanssa. Edellytyksenä koulutukseen osallistumiselle ovat suoritetut Psykoterapeuttiset valmiudet -opinnot.

Paikka

Hiihtomajantie 2 96400 Rovaniemi, Santasport Lapin Urheiluopisto. Linkki etänä osallistumiseen lähetetään ennen koulutuksen alkua.

Ilmoittautuminen

1.1 - 12.9.2021

Osallistumismaksu

1900 €, sisältää opetuksen ja materiaalin. Osallistumismaksu laskutetaan useammassa kuukausittaisessa erässä opintojen aloituksen varmistuttua.
Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 20 op

Koulutuksen kuvaus

Kiinnostaako sinua lyhytterapeuttinen työote? Koulutus antaa valmiudet toteuttaa lyhytterapeuttista työtapaa omassa työssä ja tarjoaa välineitä käytännön työhön. Edellytyksenä koulutukseen osallistumiselle ovat suoritetut Psykoterapeuttiset valmiudet -opinnot. Nämä opinnot eivät anna oikeutta toimia psykoterapeuttina, mutta antavat oikeuden toimia lyhytterapeuttina (Ei Kela-pätevyyttä).

Kohderyhmä: 
Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita psykoterapeuttisista ja ohjauksellisista työskentelymenetelmistä ja niiden tuloksellisesta soveltamisesta omien asiakkaidensa kanssa. Edellytyksenä koulutukseen osallistumiselle ovat suoritetut Psykoterapeuttiset valmiudet -opinnot.

Koulutus toteutetaan hybridimallilla eli voit osallistua lähiopetukseen tai etäyhteydellä.

Aikataulu:

7.10.2021
2.11.
24.1.2022
23.2.
22.3.
27.4.
25.5.
24.8.
21.9.
21.10.

Kouluttaja: 

Psykoterapeutti VET, TtM Sarianna Virpikari

Sarianna on koulutukseltaan psykiatrinen sairaanhoitaja, sairaanhoidon opettaja, ratkaisukeskeisen vaativan erityistason ja kognitiivisen erityistason terapeutti. Hänellä on pitkäaikainen kokemus psykiatrisesta hoito- ja terapiatyöstä. Sariannalla on myös psykoterapian kouluttajan erityispätevyys.


  Koulutuksen sisältö

  Tavoitteet: Koulutuksen jälkeen opiskelija

  Ymmärtää ratkaisukeskeisen lyhytterapian taustafilosofian

  Tuntee ratkaisukeskeiset haastattelumenetelmät ja osaa hyödyntää niitä omassa työsään

  Osaa soveltaa ratkaisukeskeisen lyhytterapian menetelmiä

  Tuntee mielenterveyden häiriöiden hoitoon soveltuvat ratkaisukeskeiset menetelmät

  Koulutuskokonaisuus antaa yhdessä psykoterapeuttiset valmiudet -opintojen kanssa oikeuden toimia ratkaisukeskeisenä lyhytterapeuttina.

  Sisältö

  Lyhyterapiakoulutus painottuu ratkaisukeskeisten menetelmien ja teorian perusteisiin. Koulutuksessa perehdytään ratkaisukeskeisyyteen, sen filosofiaan ja työskentelytapoihin sekä menetelmiin. Koulutus on taitopainotteista ja yhteistoiminnallista oppimista, joka antaa valmiudet lyhytterapeuttiseen työskentelyyn ja ratkaisukeskeisten menetelmien soveltamiseen omassa ammatissa.

  Opetus järjestetään monimuotokoulutuksena, johon sisältyy lähiopetusta 10 päivää, pienryhmäopetusta, itsenäisiä harjoituksia, vertaisryhmätyöskentelyä lähijaksojen välissä sekä kirjallisia välitehtäviä.

  Ratkaisukeskeisen lyhytterapeutin koulutus (20 op) sisältää kokonaisuudet

  oman työn kehittämishanke
  asiakastyö (50 h, 5 eri asiakasta) ja siihen liittyvä reflektio
  pienryhmätyönohjaus (4 x 2 h)
  vertaisryhmätapaamiset (8 x 2 h)
  syventävä vapaavalintainen kirjallisuus
  ratkaisukeskeisen teorian syventäminen
  ratkaisukeskeiset työmenetelmät lyhytterapeuttisessa työskentelyssä

  Ilmoittaudu

  Ilmoittautuminen päättynyt

  Lisätietoja

  Päivi Hinno koulutussuunnittelija
  paivi.hinno@lapinkesayliopisto.fi Puh. p. 0400 792 396

  Tutustu myös näihin