Perustietoa autismikirjosta

29. ja 31.10.2024 Etäopetus

Ammatillinen täydennyskoulutusSosiaali- ja terveysala
Koulutuksen tavoitteena on antaa perustietoa autismikirjosta ja lisätä osallistujien ymmärrystä autisminkirjon henkilöiden maailmasta, erityispiirteistä ja kokemuksista

Ajankohta

29 - 31.10.2024

Kesto

Kaksi aamupäivää klo 9:00-12:15

Kenelle sopii

Sosiaali- ja terveysalan henkilöstö, opetushenkilöstö sekä kaikki, jotka työskentelevät tai kohtaavat työssään autisminkirjon henkilöitä tai ovat aiheesta muuten kiinnostuneita.

Paikka

Etäopetus

Ilmoittautuminen

18.3 - 21.10.2024

Osallistumismaksu

195€
Perustietoa autismikirjosta

Koulutuksen kuvaus

Perustietoa autismikirjosta -koulutus auttaa ymmärtämään autistisen henkilön maailmaa ja erityispiirteitä. Koulutuksesta saa arkeen välineitä autismikirjon henkilöiden kanssa työskentelemiseen sekä keinoja autististen henkilöiden toimintakyvyn tukemiseen. Koulutuksen kautta työntekijät ja työryhmät pystyvät entistä paremmin selvittämään arjen haasteita autismityössä sekä tukemaan omaa ja työtoverin jaksamista.

Koulutuksen tavoitteena on antaa perustietoa autismikirjosta ja lisätä osallistujien ymmärrystä autisminkirjon henkilöiden maailmasta, erityispiirteistä ja kokemuksista. Osallistujat saavat työkaluja, jotka tukevat työskentelyä autismikirjon henkilöiden kanssa. Koulutuksen tavoitteena on myös tarjota käytännönläheisiä vinkkejä autismikirjon henkilöiden kohtaamiseen ja kommunikointiin.

Kouluttajana toimivat

Minna Paavilainen, Lähihoitaja, neuropsykiatrinen valmentaja 
Minnalla on pitkä työkokemus kehitysvammaisten ja autismikirjon henkilöiden kanssa. Minnalla on monipuolisesti autismiin liittyvää koulutusta ja kokemusta (mm. TTAP-arvioinnit, motivoiva haastattelu). Minna on toiminut kouluttajana jo useita vuosia. 

Johanna Viskari, Sosionomi (AMK) ja lähihoitaja. 
Johannalla on pitkä työkokemus kehitysvammaisten ja autismikirjon henkilöiden kanssa työskentelystä. Johanna on toiminut kouluttajana jo useita vuosia. Johannalla on erityisosaamista virtuaaliteknologian hyödyntämisestä autismikirjon asiakkaiden kuntoutuksessa sekä mediakasvatuksesta ja sosiaalialan mediatuotannosta.  


Koulutuksen sisältö

Koulutuskokonaisuuden sisältö (8 x 45 min)

  • Autismin tyypilliset diagnoosit
  • Autismikirjon henkilön haasteet ja vahvuudet
  • Sosiaaliset taidot
  • Tunnetaidot
  • Sosiaaliset tarinat
  • Aistisäätely
  • Toiminnanohjaus
  • Strukturointi
  • Vinkkejä autistisen henkilön kohtaamiseen

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu
Paikkoja vapaana

Lisätietoja

Juho Mutka koulutussuunnittelija
juho.mutka@lapinkesayliopisto.fi Puh. 040 502 5679

Tutustu myös näihin