Etäopiskelu

Mikäli koulutukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä, se mainitaan koulutuksen esittelyssä.  Käytämme yleensä Microsoft Teams- järjestelmää. Etäyhteyslinkki koulutukseen osallistumiseen lähetetään opiskelijoille ennen koulutuksen alkua. Voidaksesi osallistua etäyhteydellä tarvitset internetyhteyden, kannettavan tietokoneen tai tabletin sekä kuulokemikrofonin. Laitteiden toimivuus on hyvä testata hyvissä ajoin ennen etäyhteyden alkua.  Yhteyttä voi niin sovittaessa testata etukäteen koulutussuunnittelijan kanssa.    

Lapin kesäyliopisto ei vastaa opiskelijoiden laitteistojen toimivuudesta, emmekä palauta osallistumismaksuja, jos osallistuminen estyy johtuen yksittäisen opiskelijan yhteys- tai teknisistä ongelmista. 

Lataa Teams työpöydällesi tai mobiililaitteeseesi. Äänilaitteet toimivat paremmin sovelluksella.

 

Oppimisympäristöt

Erityisesti pitkäkestoisissa koulutuksissa käytössä on oppimisympäristö Moodle, jonne lisätään esimerkiksi kurssin materiaalit, linkit, tehtävät ja vuorovaikutusta edistävät aktiviteetit, kuten keskustelualueet. Lisäksi Moodle tarjoaa työvälineitä mm. ryhmien työskentelyn tueksi, opiskelun etenemisen seurantaan ja tenttitehtävien ja -harjoitusten toteuttamiseksi. Opiskelijoille luodaan henkilökohtaiset tunnukset ja heidät liitetään opintojen työtilaan koulutuksen ajaksi. Tarvittaessa opiskelija voi pyytää opastusta ja tukea Moodlen käyttöön.