Voimaannuttavaa etäkoulutusta PDA-piirteisen lapsen ja nuoren tunnistamisesta ja toimivasta tuesta!

6.11. ja 21.11.2024 Etäkoulutus

Ammatillinen täydennyskoulutusVerkkokoulutuksetSosiaali- ja terveysalaOpetus, kasvatus ja ohjaus
Koulutuksessa kuulet, miten lapsen PDA-piirteet ilmenevät. Opit ymmärtämään, mitä vaatimukset ovat PDA-piirteisen näkökulmasta ja miksi niitä vältellään. Saat käyttöösi materiaalin, jonka avulla voit arvioida lapsen mahdollisia PDA-piirteitä. Kuulet toimintatavoista ja tukitoimista, joilla voit helpottaa PDA-piirteisen arkea. Koulutuksessa kuulet myös PDA-piirteisen kokemusasiantuntijan puheenvuoron, joka syventää ymmärrystä aiheesta.

Ajankohta

6 - 21.11.2024

Kesto

klo 14-17 molempina päivinä

Kenelle sopii

Lasten kanssa työskentelevät ja lasten kanssa toimivat henkilöt.

Paikka

Linkki osallistumiseen lähetetään ennen koulutuksen alkua

Ilmoittautuminen

4.6 - 27.10.2024

Osallistumismaksu

195 € , Osallistujat saavat sähköisen luentomateriaalin ennen koulutuskertoja. Pienryhmätyöskentelyn yhteenvetoon käytetään kouluttajan Padlet-työskentelyalustaa ja tämä yhteenveto jää osallistujien käyttöön.Opiskelija saa käyttöönsä materiaalin, jonka avulla voi arvioida lapsen ja nuoren mahdollisia PDA-piirteitä.
Voimaannuttavaa etäkoulutusta PDA-piirteisen lapsen ja nuoren tunnistamisesta ja toimivasta tuesta!

Koulutuksen kuvaus

Osallistuja saa tietoa PDA-piirteistä osana autismikirjoa. Pohditaan autismikirjon ja PDA-piirteisen ajattelun ja käyttäytymisen eroja. Kuullaan autismikirjon kokemusasiantuntijan, jolla PDA-piirteitä, puheenvuoro. Kuullaan PDA-piirteisen pohdintoja elämästä PDA:n kanssa.

Osallistuja

  • oppii PDA-piirteisen tukemiseen menetelmiä ja työtapoja.
  • oppii ymmärtämään mm. kuormituksen säätelyn merkitys PDA-piirteisen tukemisessa arjessa.
  • oppii PDA-piirteisen tunnistamista helpottavista testeistä, joiden avulla ihminen voidaan ohjata tarkempiin tutkimuksiin.
  • oppii soveltamaan opittua pienryhmätyöskentelyssä ja suunnitellaan PDA-piirteistä hyödyttäviä menetelmiä omaan työhön.
  • Pohditaan ammattilaisen roolia PDA-piirteisen ja hänen perheensä yhteistyötahona ja osana moniammatillista yhteistyötä.
  • Pohditaan keinoja positiiviseen vuorovaikutukseen PDA-piirteisen kanssa.

Kouluttaja: KM, erityis(luokan)opettaja, oppilaan- ja opinto-ohjaaja, NLP-Practitioner, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, -kouluttaja ja Mininepsy-kouluttaja Mari Lapinkoski sekä neurokirjon kokemusasiantuntija. Mari on käynyt lukuisia täydennyskoulutuksia nepsy-aiheista. Hän on mm. Autismikirjon asiantuntija. Mari kuuluu ADHD-liiton Strategia-menetelmän päivitystyöryhmään. Mari on kehittänyt Nepsy-Osaajakoulutuksen™ vuosien varrella pidettyään lukuisia Mininepsy-koulutuksia eri mittaisina eri tahoille. Mari toimii päätyönään erityisopetuksen vastuuopettajana tutkintokoulutukseen valmentavassa (TUVA-) koulutuksessa.


    Koulutuksen sisältö

    Koulutus sisältää:

    • luento-osuuksia
    • kokemusasiantuntijan puheenvuoron
    • pienryhmätyöskentelyä sekä
    • yhteistä keskustelua aiheesta.

    Koulutukseen otetaan max. 25 henkilöä, jotta luottamuksellinen keskustelu mahdollistuu.

    Etäkoulutus toteutetaan kouluttajan Zoom- tai Teams-yhteydellä. Osallistujat saavat sähköisen luentomateriaalin ennen koulutuskertoja. Pienryhmätyöskentelyn yhteenvetoon käytetään kouluttajan Padlet-työskentelyalustaa ja tämä yhteenveto jää osallistujien käyttöön.

    Ilmoittaudu

    Ilmoittaudu
    Paikkoja vapaana

    Lisätietoja

    Päivi Hinno koulutussuunnittelija
    paivi.hinno@lapinkesayliopisto.fi Puh. 0400 792 396

    Tutustu myös näihin