TRE-stressinpurkuliikkeiden aloituskurssi

1.2.2024 Lähiopetus

Hyvinvointi ja harrastaminenSosiaali- ja terveysalaHyvinvointi ja harrastaminen
TRE-stressinpurkuliikkeet eli Trauma and Tension Releasing Exercises (TRE) on yksinkertainen ja helposti omaksuttava kehon liikkeistä koostuva itsehoitomenetelmä, jonka vaikutuksen ilmenevät nopeasti. TRE rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Menetelmä käynnistää lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin. TRE auttaa selviämään stressiä, jännityksiä ja traumoja aiheuttaneista kokemuksista voimaannuttavalla tavalla. Saat kehosi takaisin.

Ajankohta

1.2.2024

Kesto

klo 17-20

Kenelle sopii

Omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille

Paikka

Hiihtomajantie 2 96400 Rovaniemi, Santasport Lapin Urheiluopisto

Ilmoittautuminen

14.12.2023 - 30.1.2024

Osallistumismaksu

75 €
TRE-stressinpurkuliikkeiden aloituskurssi

Koulutuksen kuvaus

Tiedote 25.1. Kurssi totetuu. Ryhmässä on tilaa ja ilmoittautua voi 30.1. saakka. Vain sitovat ilmoittautumiset 25.1. jälkeen.

TRE-aloituskurssin aikana opit:

  • TRE-stressinpurkuliikkeet sovitettuna omalle kehollesi,
  • TRE:n viitekehyksen, kehon stressireaktiot: niiden syntyminen ja purkaminen,
  • käynnistämään lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin,
  • ohjeet TRE:n itsenäiseen harjoittamiseen ja itsesäätelyyn (ei menetelmän ohjaamiseksi muille).

Kouluttaja

TRE® Certification Trainer, kasvatustieteiden maisteri, tanssinopettaja, neuropsykiatrinen valmentaja Marjukka Herajärvi.

Kurssin ohjaa sertifioitu TRE®-ohjaaja Marjukka Herajärvi, jota kiinnostaa suuresti kehon ja mielen erottamaton yhteys sekä ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi. Marjukalla on pitkä kokemus ohjaus- ja opetustyöstä ja intoa ohjata muita TRE-menetelmän pariin lempeästi ja aina omaa kehoa kuunnellen. Marjukka työskentelee ammatillisena opettajana kasvatus- ja ohjausalalla ja on lisäksi työskennellyt tanssin parissa niin tanssijana, kuin tanssinopettajana. Marjukka opiskelee parhaillaan ammatilliseksi erityisopettajaksi työnsä ohella.


Koulutuksen sisältö

VARUSTUS

Ota halutessasi mukaasi jumppamatto (löytyy myös paikan päältä). Pukeudu väljästi esimerkiksi verkkareihin. Vältä hajusteiden käyttämistä.

ENNAKKOVAATIMUKSET

Kurssille on ennakkovaatimuksena normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila joka sallii TRE-stressinpurkuliikkeiden tekemisen, liikunnan harrastamisen ja ryhmämuotoisen harjoittelun. TRE ei sovellu välittömästi leikkausten tai vakavien sairauksien, esim. sydäninfarktin tai syöpäleikkauksen/-diagnoosin jälkeen, epilepsiaa sairastaville, psykooseista tai skitsofreniasta kärsiville. TRE:n aloittamista ei suositella raskaana oleville. Jos olet epävarma oman sairautesi suhteen, juttele lääkärisi kanssa ennen aloittamista. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä kesäyliopistolle.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen lähetämme kutsukirjeen sähköpostitse.

Aikaisemmin TRE -kursseillamme käyneiden kommentteja:

Asiantunteva kouluttaja ja tarpeeksi aikaa.

Ensinnäkin asia oli hyvin kerrottu ja toiseksi Marjukka on paras ohjaaja jonka tiedän. Viestintä on kaikin tavoin selkeää ja asiakasta kunnioittavaa mutta silti rentoa. Ja näkyy kauas, että kokemusta ja asiantuntemusta löytyy. Loistava kurssi!

Kiinnostava ja hyödyllinen aihe

Napakan pituinen kurssi, jossa kuitenkin oli aikaa olennaiselle. Plussaa siitä, että ryhmä oli pieni.

Tiivis, mutta hyvä, kiireetön sisältö. Hyvä vetäjä :)

Ammattilainen kouluttaja, sopivasti tietoa ja sitten harjoittelua sekä mahdollisuus kysyä ja keskustella.

Kurssin anti oli hyvä. Vetäjä oli selvästi asiaan perehtynyt. Aion alkaa toteuttaa TRE metodia ja uskon, että tulen siitä myös hyötymään. On selvää, että mieli on yhteydessä kehoon. Keho on usein viisaampi kuin jääräpäinen mieli.

Mukava ope ja hyvä tunnelma

Ammattitaitoinen kouluttaja, mielenkiintoinen ja käytännönläheinen aihe.

Ohjaaja saa arvosanan 11/10. Kurssilla oli turvallinen ilmapiiri, ohjaajalla täysi asiantuntemus ja huomiokyky jokaiselle kurssilaiselle. Sisältö todella hyvä. Voin suositella!

 

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen päättynyt

Lisätietoja

Päivi Hinno koulutussuunnittelija
paivi.hinno@lapinkesayliopisto.fi Puh. 0400 792 396

Tutustu myös näihin