Ravitsemus ja liikunta junioriurheilussa

Tiistaisin 20. ja 27.8.2024 klo 17.30-20.30 Etäkoulutus

Ammatillinen täydennyskoulutusVerkkokoulutuksetTerveys ja liikunta
Tarjoamme sinulle mahdollisuuden tukea lapsesi terveyttä ja hyvinvointia 2 x kolmen tunnin koulutuskokonaisuudessa. Aiheena on ravitsemus ja liikunta – kaksi kulmakiveä, jotka ovat avainasemassa lapsesi kehityksessä. Ilmoittaudu mukaan ja anna lapsellesi hyvä startti terveelliseen elämään.

Ajankohta

20 - 27.8.2024

Kesto

17.30-20.30

Paikka

Linkki osallistumiseen lähetetään ennen koulutuksen alkua.

Ilmoittautuminen

28.4 - 16.8.2024

Osallistumismaksu

40€
Ravitsemus ja liikunta junioriurheilussa

Koulutuksen kuvaus

Haluatko varmistaa lapsesi terveellisen kehityksen? Liity mukaan vanhempien koulutukseen!

Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden tukea lapsesi terveyttä ja hyvinvointia 2 x kolmen tunnin koulutuskokonaisuudessa. Aiheena on ravitsemus ja liikunta – kaksi kulmakiveä, jotka ovat avainasemassa lapsesi kehityksessä.

Miksi osallistua?

  • Tietoa terveellisestä ravitsemuksesta: Opit asiantuntijoiden neuvot siitä, miten voit tukea lapsesi terveellisiä ruokailutottumuksia ja varmistaa, että hän saa tarvitsemansa ravintoaineet optimaalisen kasvun ja kehityksen tueksi.
  • Liikunnan merkitys: Ymmärrät, miksi aktiivinen elämäntapa on niin tärkeää lapsesi fyysiselle ja henkiselle hyvinvoinnille. Saat vinkkejä siitä, miten voit kannustaa lastasi liikkumaan ilolla ja turvallisesti.
  • Keskustelua vertaisryhmässä: Tulet osaksi vanhempien yhteisöä, jossa voit jakaa kokemuksia ja oppia muiden vanhempien kanssa. Yhdessä voimme rakentaa tietopohjaa, joka tukee meitä kaikkia lapsiemme parhaaksi.
  • Käytännön vinkkejä arkeen: Saat konkreettisia työkaluja ja käytännön vinkkejä, jotka voit helposti sovittaa osaksi perheenne päivittäistä rutiinia.

Osallistumalla tähän koulutukseen osoitat sitoutumistasi lapsesi terveyteen ja hyvinvointiin. Lapsesi ansaitsee parasta, ja me haluamme auttaa sinua siinä!


Koulutuksen sisältö

1. koulutuspäivä tiistai 20.8.2024  klo 17.30-20.30

  • Ravitsemuksen perusteet; energian, energiaravintoaineiden ja suojaravintoaineiden lähteet ja merkitys kasvulle ja kehittymiselle sekä elimistön normaalille toiminnalle 
  • Ravitsemus ja liikunta; ravitsemuksen merkitys ja vaikutukset liikunnassa ja urheilussa 
  • Ravitsemuksen toteutus käytännössä

2. koulutuspäivä tiistai 27.8.2024 klo 17.30-20.30

  • Eri urheilulajien (voima-, kestävyys-, teho- ja taitolajit) ja eri ikäisten urheilijoiden erityisvaatimukset
  • Ravintolisät
  • Urheilijoiden ravitsemukselliset haasteet ja niiden ratkaisut käytännössä

Kouluttaja:

Jaakko Mursu on laillistettu ravitsemusterapeutti, filosofian tohtori ja dosentti. Jaakko on tehnyt yli 20 vuotta tutkimus-, opetus- ja asiantuntijatyötä yliopistossa sekä urheilun ja urheilijoiden parissa. Jaakko toimii urheiluravitsemusasiantuntijana Mehiläisessä. Hän on Suomen Urheiluravitsemuksen Asiantuntijat (SURA) ry:n perustajajäsen ja Olympiakomitean urheiluravitsemusasiantuntija.

Katso myös syksyllä 2024 alkava Ravintovalmentajakoulutus 15op 

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu
Paikkoja vapaana

Lisätietoja

Juho Mutka koulutussuunnittelija
juho.mutka@lapinkesayliopisto.fi Puh. 040 502 5679

Tutustu myös näihin