Rajataitotyöpaja AUTTAVAT RAJAT®

4.-5.5.2023 Lähikoulutus

Ammatillinen täydennyskoulutusSosiaali- ja terveysalaOpetus, kasvatus ja ohjaus
Kaksipäiväinen rajataitovalmennus auttamisammateissa toimiville henkilöille

Ajankohta

4 - 5.5.2023

Kesto

klo 9-16

Kenelle sopii

Rajataitotyöpaja soveltuu hyvin sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä terapia-, kasvatus- ja ohjaustyötä tekeville. Koulutus sisältää sekä teoriaopetusta että kokemuksellista työskentelyä psykofyysisin menetelmin.

Paikka

Hiihtomajantie 2 96400 Rovaniemi, Santasport Lapin Urheiluopisto

Ilmoittautuminen

25.10.2022 - 1.5.2023

Osallistumismaksu

350 € sisältää koulutuspäivien materiaalin
Rajataitotyöpaja AUTTAVAT RAJAT®

Koulutuksen kuvaus

TIEDOTE 21.4. Koulutus toteutuu. Jatkoimme ilmoittautumisaikaa 1.5. saakka! Vain sitovat ilmoittautumiset.

Monilla meistä on rajoihin liittyviä haasteita, myös auttajilla. Siinä ei ole mitään noloa tai hävettävää. Rajoja haavoittavat hyvin monenlaiset elämäntekijät, ja harvinaisempaa on ettei rajoihin liittyviä haasteita olisi. 

Auttamistyön ammattilaisena omien ja toisen ihmisen rajoista ilmaisevien signaalien tunnistaminen, rajojen ylläpitäminen ja rajanvetotarpeen kunnioittaminen ovat eettisen ja auttavan auttamistyön sekä oman työssäjaksamisen ja hyvinvoinnin edellytys. Rajojen tehtävänä on suojella sekä auttajaa itseä että hänen asiakkaitaan. Ilman selkeää käsitystä rajoista voi hyvää tarkoittava työ muodostua hyödyttömäksi tai haavoittavaksi asiakkaalle, uuvuttavaksi ja näännyttäväksi auttajalle itselleen. 

Rajataitotyöpaja AUTTAVAT RAJAT® - koulutuksen tavoitteena on auttaa osallistujia tunnistamaan, tiedostamaan ja ymmärtämään omia rajoihin liittyviä haasteita, jotta omia reaktioita ja toimintaa on haastavissa tilanteissa mahdollista ennakoida paremmin ja toimintaa vaikeissa tilanteissa tarvittaessa muuttaa. 

Rajanvetotarpeen tunnistaminen ja rajojen ilmaiseminen toiselle ovat etupäässä ”ei-kielellisiä” taitoja- keho antaa signaalit rajanvetotarpeista ja rajojen asettaminen on aivan konkreettisestikin kehollista toimintaa ja fyysistä ilmaisua. Koulutuspäivien aikana rajoja tutkitaan ja työstetään luottamuksellisessa ilmapiirissä psykofyysisen ja sensomotorisen psykoterapian menetelmin.

Menetelmät ovat sovellettavissa omaan asiakastyöhön.  

Kouluttaja

Kouluttajana toimii AUTTAVAT RAJAT® rajataitovalmennuksen kehittäjä, TtM, psykoterapeutti, kehopsykoterapeutti ja työnohjaaja Jaana Rajaveräjä. 


  Ilmoittaudu

  Ilmoittautuminen päättynyt

  Lisätietoja

  Päivi Hinno koulutussuunnittelija
  paivi.hinno@lapinkesayliopisto.fi Puh. 0400 792 396

  Tutustu myös näihin