Dry Needling - Advanced 1 & 2 kurssit

31.8.-3.9.2023, lähiopetus

Ammatillinen täydennyskoulutusHyvinvointi ja harrastaminenMuut koulutuksetSosiaali- ja terveysalaTerveys ja liikuntaHyvinvointi ja harrastaminen
Dry Needling-hoito on laajalti käytössä oleva kivunhoitomenetelmä, mikä on todettu erittäin tehokkaaksi, nopeaksi ja turvalliseksi tavaksi hoitaa mm. pehmytkudosperäisiä kiputiloja ja lihasjännityksiä. Advanced 1&2 kurssille osallistuminen edellyttää Basic 1&2 kurssien hyväksyttyä suorittamista.

Ajankohta

31.8 - 3.9.2023

Kesto

Advanced 1 To 10-18 ja Pe 9-16 Advanced 2 La-Su 9-16

Kenelle sopii

Koulutukseen osallistujan tulee olla Valviran rekisteröimä koulutettu hieroja, osteopaatti, naprapaatti tai fysioterapeutti, jolla on noin vuoden työkokemus alalta.

Paikka

Hiihtomajantie 2 96400 Rovaniemi, Santasport Lapin Urheiluopisto

Ilmoittautuminen

23.2 - 17.8.2023

Osallistumismaksu

Advanced 1 -kurssi 340€ ja Advanced 1 ja 2 -kurssit yhteensä 480€. Hinta sisältää koulutusmateriaalit ja koulutuksessa käytettävät neulat
Dry Needling - Advanced 1 & 2 kurssit

Koulutuksen kuvaus

Osallistumisvaihtoehtosi ovat siis joko Advanced 1 -kurssi tai yhdistettynä Advanced 1 ja 2 -kurssit. Katso yllä kohta "Osallistumismaksu" 

Triggerpisteet ovat usein erilaisten myofaskiaalisten kiputilojen aiheuttajia. Dry Needling tarkoittaa triggerpisteiden hoitoa akupunktioneuloilla, jossa hoito perustuu länsimaiseen lääketieteeseen ja sen mukaisiin neurofysiologisiin vaikutusmekanismeihin. Dry needling-hoito kohdistuu suoraan yksittäisiin triggerpisteisiin toisin kuin perinteisessä akupunktiohoidossa, jossa hoidetaan meridiaaneilla sijaitsevia akupunktiopisteitä.

Näiden kurssien jälkeen on mahdollista suorittaa Professional-tason moduuli.

Professional-osion suoritettua saa oikeuden käyttää DNT® (Dry Needling-terapeutti) nimikettä. Osaan moduuleista sisältyy kirjallinen koe ja käytännön koe.

Koulutuksissa käydään läpi triggerpisteiden syntymekanismit, diagnostiikka ja triggerpisteiden hoitotekniikat akupunktioneuloilla sekä akupunktioneulan aikaan saamat neurofysiologiset vaikutukset kehossa. Triggerpisteiden hoitaminen, etenkin akupunktioneuloilla, vaatii hyvää anatomian tuntemusta ja palpaatio taitoa, joten harjoittelemme näitä asioita paljon, jotta hoito on ennen kaikkea turvallista ja samalla tehokasta sekä vaikuttavaa.

Kurssilaiset voivat aloittaa Dry Needling-hoitojen antamisen heti kurssin jälkeen niihin lihaksiin, joita olemme kurssilla käyneet läpi.

Kouluttaja: Ismo Palmamäki, urheilufysioterapeutti, OMT
Lisätietoja koulutuksesta voi tiedustella osoitteesta: ismo.palmamaki@fysios.fi


Koulutuksen sisältö

Advanced 1 kurssin sisältö:
Tällä kurssilla syvennämme osaamista yläraajan ja niska-hartiaseudun alueen lihasten neulotuksiin ja opiskelemme näiden lihasten anatomian tarkasti ja käytännönläheisesti. Keskitymme kurssilla yksittäisten lihasten neulotusten lisäksi myös eri TULE-vaivojen hoitoon, kuten esim. tension neck, olkapääkipu, tenniskyynärpää eli miten neulotus näissä tilanteissa tulisi tehdä. Kurssilla teemme myös katsauksen tutkittuun tietoon eli mitä tutkimukset sanovat Dry Needling-hoidoista. Näiden lisäksi kertaamme Basic 1-kurssilla läpikäytyjä asioita.

Torstai klo 10.00 – 18.00, Perjantai klo 9.00 – 16.00

Advanced 2 kurssin sisältö:

Tällä osiolla aiheena on alaselkä, lantio ja alaraajat ja näiden alueiden neulotukset. Opiskelemme ja syvennämme osaamista näiden alueiden anatomiaan. Keskitymme myös seuraavien, hyvin tyypillisten TULE-vaivojen hoitoon, kuten esim. polvikipu, lonkkakipu ja miten voisimme toteuttaa neulotuksen erilaisissa alaselänkivuissa. Näiden lisäksi kertaamme Basic 2-kurssilla läpikäytyjä asioita.

Lauantai klo 9.00 – 16.00, Sunnuntai klo 9.00 – 16.00

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen päättynyt

Lisätietoja

Juho Mutka koulutussuunnittelija
juho.mutka@lapinkesayliopisto.fi Puh. 040 502 5679

Tutustu myös näihin