AVEKKI koulutus aggression kohtaamiseen

21.-22.3.2024 Lähiopetus

Ammatillinen täydennyskoulutusSosiaali- ja terveysalaOpetus, kasvatus ja ohjaus
Aggressio, väkivalta ja työstressi uhkaavat yhä useamman työssä käyvän hyvinvointia. AVEKKI-toimintatapamalli lisää työn turvallisuutta, työyhteisöjen yhteisöllisyyttä ja asiakkaiden turvallisuudentunnetta. Yhteisöllisyyden ja turvallisuuden kokemus vähentävät työn kuormittavuutta ja stressiä sekä vahvistavat työhyvinvointia.

Ajankohta

21 - 22.3.2024

Kesto

2 päivää, klo-9-16

Kenelle sopii

Työyhteisöt, jotka hyötyvät ja tarvitsevat etenkin väkivaltaa ja aggressiota ennakoivia ja ennaltaehkäiseviä menetelmiä.

Paikka

Hiihtomajantie 2, 96400 Rovaniemi, Santasport Lapin Urheiluopisto

Ilmoittautuminen

24.10.2023 - 14.3.2024

Osallistumismaksu

195 €
AVEKKI koulutus aggression kohtaamiseen

Koulutuksen kuvaus

Tiedote 11.3. Kurssi toteutuu suunnitellusti. Ilmoittautumisaikaa jatkeuttu 14.3. saakka. Vain sitovat ilmoittautumiset 3.3. jälkeen.

Katso myöshttps://lapinkesayliopisto.fi/kurssit-ja-koulutukset/avekki-aggressiivisen-lapsen-kohtaaminen/

AVEKKI on koulutus ja toimintatapamalli aggressio- ja väkivaltatilanteiden ennaltaehkäisyyn ja hallintaan. Toimintatapamalli on kehitetty yhteistyössä lukuisten organisaatioiden ja asiantuntijoiden kesken, ja se on sovellettavissa eri aloille.

AVEKKI-koulutus antaa perustiedot ja -taidot aggressiivisen henkilön ammatilliseen ja turvalliseen kohtaamiseen sekä itsensä suojaamiseen. Koulutuksessa opit lisää oman itsesi rauhoittamisesta aggressiotilanteessa, rauhoittavasta vuorovaikutuksesta, väkivallan ja aggression ennakoinnista ja ennaltaehkäisystä sekä aggressiivisen ihmisen hallinnasta. AVEKKI fyysisen hallinnan menetelmät ovat hoidollisia ja kivuttomia ja niiden tavoitteena on toimia luottamusta rakentavina ja rauhoittavina. Koulutuksessa opit luokittelemaan erilaisia aggressio- ja väkivaltatilanteita ja AVEKKI toimintatapamallin laatimisen niiden varalle. Koulutus lisää ymmärrystä aggressiosta ja aggressiivisen ihmisen kohtaamisesta.

Tavoitteena AVEKKI koulutuksessa on luoda turvallinen työyhteisö sekä työntekijöille että asiakkaille. Koulutuksen kantava teema on ammatillinen asiakkaan kohtaaminen, varhainen ennaltaehkäisy sekä yhtenäisen toimintatapamallin sisäistäminen haasteellisiin tilanteisiin. AVEKKI toimintatapamalli lisää työn turvallisuutta, työyhteisöjen yhteisöllisyyttä ja asiakkaiden turvallisuudentunnetta.

Kouluttaja: AVEKKI kouluttajana toimii Minna Rimpiläinen. Kouluttamisen lisäksi Rimpiläinen työskennellyt mm. ADHD- ja Aspergernuorten kanssa sekä henkilökohtaisena avustajana että ryhmän ohjaajana. Hyvinvointia tukevaa taidetyöskentelyä ja luovuustyöskentelyä hän on ohjannut kyläkouluilla, koulujen pienluokissa, sairaalakoulujen ylä- ja alaluokkalaisille sekä mielenterveyskuntoutujille ja ikääntyneille (palvelukoti, muistisairaat). Sairaalakoulun sekä Lapin sairaanhoitopiirin lasten- ja nuortenpsykiatrian yhteishankkeessa vuonna 2020-2021 Rimpiläinen on kehittänyt hyvinvointia tukevan taidetyöskentelyn menetelmää apukeinoksi kriisivaiheessa olevien nuorten ja lasten kuntoutumiseen. Hän on ollut toisena luojana Peilityisten maa -tarinarentoutusmaailmalle lasten ja nuorten kanssa työskentelyyn.

HUOM! AVEKKI koulutus aggression kohtaamiseen koulutus sisältää sekä teoriaa että fyysisiä harjoitteita.

 

   


  Koulutuksen sisältö

  • AVEKKI-koulutus antaa perustiedot ja taidot väkivaltaisen asiakkaan, potilaan ja oppilaan ammatilliseen ja turvalliseen kohtaamiseen sekä itsensä suojaamiseen.
  • Koulutuksen kesto 16 oppituntia.
  • Minimissään 12 oppitunnin läsnäolosta koulutuksessa on mahdollisuus saada todistus.
  • Koulutus järjestetään 12-15 osallistujalle

  Ilmoittaudu

  Ilmoittautuminen päättynyt

  Lisätietoja

  Päivi Hinno koulutussuunnittelija
  paivi.hinno@lapinkesayliopisto.fi Puh. 0400 792 396

  Tutustu myös näihin