Dry Needling - Basic kurssit 1 ja 2

16.-19.2.2023, lähiopetus

Ammatillinen täydennyskoulutusHyvinvointi ja harrastaminenMuut koulutuksetSosiaali- ja terveysalaTerveys ja liikuntaHyvinvointi ja harrastaminen
Dry Needling-hoito on laajalti käytössä oleva kivunhoitomenetelmä, mikä on todettu erittäin tehokkaaksi, nopeaksi ja turvalliseksi tavaksi hoitaa mm. pehmytkudosperäisiä kiputiloja ja lihasjännityksiä

Ajankohta

16 - 19.2.2023

Kesto

Basic 1 To 10-18 ja Pe 9-17 Basic 2 La-Su 9-16

Kenelle sopii

Koulutukseen osallistujan tulee olla Valviran rekisteröimä koulutettu hieroja, osteopaatti, naprapaatti tai fysioterapeutti, jolla on noin vuoden työkokemus alalta.

Paikka

Hiihtomajantie 2 96400 Rovaniemi, Santasport Lapin Urheiluopisto

Ilmoittautuminen

17.8.2022 - 6.2.2023

Osallistumismaksu

Basic 1 -kurssi 340€ ja Basic 1 ja 2 -kurssit yhteensä 480€. Hinta sisältää koulutusmateriaalit ja koulutuksessa käytettävät neulat
Dry Needling - Basic kurssit 1 ja 2

Koulutuksen kuvaus

Osallistumisvaihtoehtosi ovat siis joko Basic 1 -kurssi tai yhdistettynä Basic 1 ja 2 -kurssit. Katso yllä kohta "Osallistumismaksu" 

Triggerpisteet ovat usein erilaisten myofaskiaalisten kiputilojen aiheuttajia. Dry Needling tarkoittaa triggerpisteiden hoitoa akupunktioneuloilla, jossa hoito perustuu länsimaiseen lääketieteeseen ja sen mukaisiin neurofysiologisiin vaikutusmekanismeihin. Dry needling-hoito kohdistuu suoraan yksittäisiin triggerpisteisiin toisin kuin perinteisessä akupunktiohoidossa, jossa hoidetaan meridiaaneilla sijaitsevia akupunktiopisteitä.

Koulutuksen kaksi ensimmäistä moduulia ovat Basic 1 ja 2. Näiden jälkeen on mahdollista suorittaa Advanced 1 ja 2 sekä Professional-tason moduuli. Koulutuskokonaisuus kestää hieman yli vuoden.

Professional-osion suoritettua saa oikeuden käyttää DNT® (Dry Needling-terapeutti) nimikettä. Osaan moduuleista sisältyy kirjallinen koe ja käytännön koe.

Koulutuksissa käydään läpi triggerpisteiden syntymekanismit, diagnostiikka ja triggerpisteiden hoitotekniikat akupunktioneuloilla sekä akupunktioneulan aikaan saamat neurofysiologiset vaikutukset kehossa. Triggerpisteiden hoitaminen, etenkin akupunktioneuloilla, vaatii hyvää anatomian tuntemusta ja palpaatio taitoa, joten harjoittelemme näitä asioita paljon, jotta hoito on ennen kaikkea turvallista ja samalla tehokasta sekä vaikuttavaa.

Kurssilaiset voivat aloittaa Dry Needling-hoitojen antamisen heti kurssin jälkeen niihin lihaksiin, joita olemme kurssilla käyneet läpi.

Kouluttaja: Ismo Palmamäki, urheilufysioterapeutti, OMT
Lisätietoja koulutuksesta voi tiedustella osoitteesta: ismo.palmamaki@fysios.fi


Koulutuksen sisältö

Basic-1 kurssin sisältö:
Basic-1 kurssilla opettelemme löytämään ja tunnistamaan tyypillisiä yläraajan ja niska-hartiaseudun alueen triggerpisteitä, hoitamaan niitä Dry Needling-tekniikoilla, akupunktioneuloja käyttäen. Käymme myös läpi tyypillisiä em. alueiden TULE-vaivoja ja niiden hoitamista (mm. jännityspäänsärky, tenniskyynärpää, olkapääkipu) dry needling-tekniikoilla.

Basic 1: 16.-17.2.2023
Torstai klo 10.00 – 18.00, Perjantai klo 9.00 – 17.00

Basic-2 kurssin sisältö:
Basic-2 kurssilla käymme läpi tyypillisiä alaselän, lantion ja alaraajan alueen triggerpisteitä ja näiden alueiden erilaisia TULE-vaivoja sekä näiden hoitamista dry needling-tekniikoilla.

Basic 2: 18.- 19.2.2023 (la-su)
Lauantai klo 9.00 – 16.00, Sunnuntai klo 9.00 – 16.00

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen päättynyt

Lisätietoja

Juho Mutka koulutussuunnittelija
juho.mutka@lapinkesayliopisto.fi Puh. 040 502 5679

Tutustu myös näihin