Tee tarinallinen video puhelimella

25.-26.11.2023 Etäkoulutus

Ammatillinen täydennyskoulutusVerkkokoulutuksetMuu ala
Koulutuksen tavoite on antaa käytännönläheisiä vinkkejä, kuinka kuvata parempia videoita puhelimella henkilökohtaiseen, yrityksen tai organisaation viestintä- tai markkinointikäyttöön.

Ajankohta

25 - 26.11.2023

Kesto

la 9-17, su 9-16

Kenelle sopii

Työssään viestintään kuvaavat henkilöt, kuten toimittajat, tiedottajat ja markkinointialan henkilöt, jotka haluavat kehittää osaamistaan. Bloggaajat, some-aktiivit ja henkilöt, jotka haluavat kehittää kuvaustaitojaan

Paikka

Linkki koulutukseen osallistumiseen lähetetään ennen aloitusta

Ilmoittautuminen

5.9 - 5.11.2023

Osallistumismaksu

195 €
Tee tarinallinen video puhelimella

Koulutuksen kuvaus

Koulutuksen tavoite on antaa käytännönläheisiä vinkkejä, kuinka kuvata parempia videoita puhelimella henkilökohtaiseen, yrityksen tai organisaation viestintä- tai markkinointikäyttöön.

Kalusto: puhelimet, tabletit

Kurssilla käytettävä editointisovellus: 

• Adobe Premiere Rush: ilmaissovellus, joka on osa kuukausimaksullista Creative Cloud -pakettia

• iMovie, joka on ilmaissovellus Applen laitteissa

Miten: 
Koulutuspäivät koostuvat kouluttajan vetämistä luento-kuvausdemonstraatioyhdistelmistä, lyhyistä käsikirjoitusharjoituksista, kuvaustehtävistä ja yhteisestä kuvapalautteesta. Näiden lisäksi kouluttaja havainnollistaa mm. lisävalonlähteiden ja erilaisten mikrofonien ja jalustojen käyttöä.

Mitä: 
Kurssilla kouluttaja käy läpi, kuinka tehdään käsikirjoitettu, lyhyt puhuvaa päätä, toimintaa ja visuaalista tunnelmointia yhdistävä mobiilivideo, jossa on ääni, otsikointi ja tekstitys.

Kouluttaja: Tiina Puputti, valokuvakouluttaja, valokuvaaja, tietokirjailija (KM, SAVM, VEAT, VAT)

Intohimosta valokuvaukseen Tiina Puputti kuvaa, kouluttaa ja kirjoittaa. Innostu, inspiroidu ja ilmaise on hänen kantava teemansa käytännönläheisissä valokuvakoulutuksissa.

Tiina Puputti toimii tällä hetkellä itsenäisenä ammatinharjoittajana valokuvausalalla. Hän kouluttaa eri oppilaitoksissa, yrityksissä ja yhteisöissä valokuvan ymmärrystä ja kuvaustaitoja kaipaavia ihmisiä aina harrastajista kuvaa työssään tarvitseviin ja ammattilaisiin asti. 

Koulutukseltaan Tiina on kasvatustieteen maisteri luokanopettajan koulutusohjelmasta. Opintojen jälkeen hän työskenteli ammattikuvaajia kouluttavassa Visuaaliviestinnän Instituutissa ensin koulutussuunnittelijana ja myöhemmin rehtorina ja pääkouluttajana. Lisäksi hän on suorittanut valokuvaajan ammattitutkinnon, yrittäjän ammattitutkinnon ja valokuvaajan erikoisammattitutkinnon. Syksyllä 2015 Suomen Ammattivalokuvaajat ry myönsi hänelle liiton korkeimman arvonimen, Mestariarvon (SAVM).

Docendo on julkaissut kolme Tiinan kirjoittamaa kirja: Valo ja valaisu – Henkilökuvaus studiossa ja miljöössä, POSE – Mallin asento ja ohjaaminen henkilökuvauksessa ja Valaise tarina kuvaksi – Henkilökuvaus studiossa ja miljöössä. Lisäksi Tiina on kääntänyt kirjan: Etsimessä: Valaisu.

Koulutustyön lisäksi Tiina myös kuvaa asiakastoimeksiantoja ja omia projekteja. Lisäksi hän kirjoittanut mm. Kamera-lehteen vuodesta 2003 alkaen.

Syksyllä 2018 Tiina oli tekemässä Fotarit –ohjelmaa. Hän vastasi ohjelmassa valokuvauksen opetuksen sisällöstä, käsikirjoitti ne ja omat juonto-osuutensa. Fotarit on YLE:n tuottama hyvän fiiliksen valokuvausohjelma, joka innostaa ja opettaa ottamaan parempia valokuvia puhelimella. 

Ohjelma on katsottavissa YLE Areenassa

2020 – 21 Tiina tuotti Photography online course for scientists -verkkokurssikokonaisuuden Aalto yliopistolle Valeria Azozskayan kanssa. POCS on Aalto yliopistossa opiskeleville ja työskenteleville tehty itsenäisesti opiskeltava valokuvauksen verkkokurssi, joka koostuu opetusvideoista, kuvaus- ja monivalintatehtävistä. Sen tavoite on auttaa tutkijoita ja opiskelijoita kokoamaan kuvapankki omista kuvistaan, joita voi käyttää, kun esittelee tutkimustyötään.

www.tiinapuputti.com
Facebook: Tiina Puputti – Joy of Photography
Instagram: @tiinapuputti
Puh. +358 44 520 7220
Mail: tiina@tiinapuputti.com


Ilmoittaudu

Ilmoittaudu
Paikkoja vapaana

Lisätietoja

Päivi Hinno koulutussuunnittelija
paivi.hinno@lapinkesayliopisto.fi Puh. 0400 792 396

Tutustu myös näihin