Nuorten kokema ahdistuneisuus
6.2.2024 Etäkoulutus
Koulutuksen kuvaus
Tule kouluttautumaan ja kuulemaan tietoa siitä, kuinka auttaa ja tukea nuorta, joka kärsii erilaisista ahdistuneisuushäiriöistä.
Nuoret eivät voi hyvin ja meidän aikuisten tulisi osata kohdata ja auttaa nuorta hänen kokemissaan vaikeuksissa. Tässä koulutuksessa saat tietoa siitä, mitä ahdistuneisuus on ja miten meidän tulisi osata auttaa nuoria.
Nuorten mielenterveys häiriöt ovat lisääntyneet hälyttävissä määrin ja THL:n mukaan 20–25 % nykynuorista kärsii niistä. Yleisimpiä ovat ahdistuneisuushäiriö, masennustilat, syömis- ja käytöshäiriöt sekä aktiivisuuden tai tarkkaavaisuuden häiriöt. Lisäksi huomiota tulisi kiinnittää enemmän nuorten sosiaaliseen vetäytymiseen sekä sen yleistymiseen. Nuori saattaa omaehtoisesti alkaa karttaa sosiaalisia kontakteja ja ääritapauksessa linnoittautua kotiinsa niin, että poistuu sieltä vain pakottavan tarpeen vaatiessa, yleensä koulu ei ole nuorten mielestä tarpeeksi pakottava tarve.
Kouluttajat: nuorten psykoterapian asiantuntijat Sarianna Virpikari ja Mika Haataja, jotka molemmat ovat työskennelleet pitkään nuorten ongelmien parissa.
Koulutuksen sisältö
Koulutuksen sisältö:
Mitä ahdistuneisuushäiriöt ovat?
Mihin ahdistusta tarvitaan nuoruusiässä?
Mitä ahdistus haluaa kertoa meille?
Tyypillisimmät ahdistuneisuuden häiriöt:
Masennus
Yleistynyt ahdistuneisuus
Erilaiset pelot
Auttamisen mahdollisuudet:
Miten auttaa nuorta?
Miten tukea perhettä?
Miten koulun ja perheen yhteistyötä voisi lisätä?
Koulutuksen tavoitteet:
Saada tietoa siitä, mitä ahdistuneisuus on nuorten elämässä.
Saada tietoa erilaisista ahdistuneisuushäiriön muodoista
Saada työvälineitä ja ymmärrystä kohdata nuori, jolla on ahdistuneisuushäiriö
Ymmärtää perheen tuen tarve
Saada tietoa siitä, miten koulun ja perheen yhteistyötä lisätä
Osaamistavoitteet:
Opiskelijalla on osaamista ja tietoa siitä, kuinka auttaa nuorta. Opiskelija tietää, millä keinoilla ja työmenetelmillä saadaan paras tuki aikaiseksi. Opiskelija tietää miten ahdistuneen nuoren kanssa tulisi työskennellä ja osaa soveltaa keskeisiä terapeuttisia työvälineitä kohtaamisessa ja vuorovaikutuksessa. Lisäksi opiskelija tietää mitä ottaa huomioon nuoren, perheen ja koulun välisessä työskentelyssä.
Ilmoittaudu
IlmoittauduLisätietoja
Päivi Hinno koulutussuunnittelija
paivi.hinno@lapinkesayliopisto.fi Puh. 0400 792 396Tutustu perumisehtoihimme