Novellikurssi, kesä 2023

9.-10.6.2023 Etäkoulutus

Hyvinvointi ja harrastaminenVerkkokoulutuksetHyvinvointi ja harrastaminen
Tällä kurssilla opit kirjoittamaan novellin!

Ajankohta

9 - 10.6.2023

Kesto

pe klo 17-20.15 ja la klo 10-16

Kenelle sopii

Kirjoittamisesta kiinnostuneille

Paikka

Linkki osallistumiseen lähetetään ennen koulutuksen alkua.

Ilmoittautuminen

20.9.2022 - 28.5.2023

Osallistumismaksu

150 €
Novellikurssi, kesä 2023

Koulutuksen kuvaus

Tällä kurssilla opit kirjoittamaan novellin! Kurssilla käydään läpi novellin kirjoittajalle tärkeät tiedot, tärpit ja työkalut. Pääset kirjoittamaan novellin ideasta valmiiksi lajityyppiä vastaavaksi tekstiksi. Kurssin aikana opit novellista kaiken tarpeellisen kirjoittaaksesi niitä lisää. Kurssilla tehdään runsaasti harjoituksia, kirjotetaan omaa novellia sekä annetaan ja saadaan palautetta omista harjoitusteksteistä. Kurssin päätyttyä sinulla on valmis novelli.

Koulutus toteutetaan etäyhteyksin. Voidaksesi osallistua etäyhteydellä tarvitset tietokoneen ja internetyhteyden sekä halutessasi kuulokemikrofonin. Tarkemmat ohjeet osallistumiseen saat kutsukirjeessä ennen koulutuksen alkua. Ennen koulutusta pyydämme sinua palauttamaan lyhyen tarinan/novellin 2-3 sivua.

Kouluttaja: kirjoittajaohjaaja, kouluttaja ja kirjailija Anne Lukkarila,  www.akkustannus.com


  Koulutuksen sisältö

  • Novellista lajityyppinä
  • Novellin kuvaus ja novellityypit: juoninovelli, avoin ja absurdi novelli
  • Mikä on novellisi sanoma? Novellin teema, aiheet ja motiivit
  • Novellin analysointityökalut kirjoittamisen apuna
  • Novelliharjoitteita - kurssilla kirjoitetaan oma novelli


  Aikaisemmin kurssilla olleiden kommentteja:
   

  Kurssista jäi oikein hyvä fiilis. Sopivasti rytmitetty ja toimivat harjoitukset. Sekä kurssilta sai tärkeimmät opit novellin kirjoittamiseen myös jatkoa varten.

  Hyvä opetus

  Anne on erinomainen opettaja, ja hänellä on erittäin hyvä kyky tiivistää olennainen. Opin työstämään tarinasta novellin käytännön työn kautta. Sain työkalut uusien tarinoiden työstämiseen myös kurssin jälkeen. Anne huomioi hyvin kaikki opiskelijat ja heidän yksilölliset tarpeensa.

  Kurssi oli mainio, ohjaaja tiesi mistä puhui. Hänellä oli selkeä ääni, ei puhunut liian nopeasti ja asiat oli helppo sisäistää. Minulla ei ollut tuntumaa novellin kirjoittamiseen ja pakko todeta, että toisen päivänä aamuna oli lievä paniikki. Onneksi se katosi hetkessä, kun sai olla oma osaamaton itsensä. Harjoitukset olivat sopivan mittaisia ja opin paljon, kun omaa tekstiäni muokkasin opetetun mukaan. Tätä kurssia olen kehunut jo monesti ja kannustanut kavereita tutkailemaan tuleviakin kursseja.

  Olin todella tyytyväinen kokonaisuuteen: rautainen ammattitaitoinen opettaja, selkeä ydinasioita esille nostava kurssimateriaali, toimiva aikataulutus. Novellista mitään tietämätön ymmärtää nyt, mitä tavoitella kirjoitusharrastuksessaan.

  Ilmoittaudu

  Ilmoittautuminen päättynyt

  Lisätietoja

  Päivi Hinno koulutussuunnittelija
  paivi.hinno@lapinkesayliopisto.fi Puh. 0400 792 396

  Tutustu myös näihin