Natural Bodymind Working

15.-16.3.2024 lähiopetus + etäopetus ennen lähipäiviä

Ammatillinen täydennyskoulutusSosiaali- ja terveysalaTerveys ja liikuntaHyvinvointi ja harrastaminen
Haluatko oppia tunnetaitoja kehollisten menetelmien avulla?

Ajankohta

15 - 16.3.2024

Kesto

Klo 9:00-16:00

Kenelle sopii

Tämä koulutus sopii erinomaisesti esimerkiksi opetus- ja varhaiskasvatuksen sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, joogaohjaajille, liikunnanohjaajille, erilaisille mielen ja kehon hoitajille, kehonäkijöille tai heille, jotka haluavat oppia lisää kehon ja mielen yhteydestä.

Paikka

Hiihtomajantie 2 96400 Rovaniemi, Lapin Urheiluopisto

Ilmoittautuminen

17.12.2023 - 1.3.2024

Osallistumismaksu

395€
Natural Bodymind Working

Koulutuksen kuvaus

Huom! Tutustu koulutukseen esittelyvideon kautta

Koulutus sisältää kolme opetuspäivää, joista yksi on etänä ja kaksi lähitoteutuksena. Etäkoulutus katsotaan tallenteelta.

Natural bodymind working- koulutus hyvinvointialan ammattilaisille

Tunteet asuvat mielessä, mutta myös erityisesti kehossa. Keholla on ääretön viisaus, kun pysähdymme kuuntelemaan sitä ja sen viestejä. Keho voi viestiä kireydellä leukapielissä, vatsanväänteinä stressin aikana, vapina jännityksestä tai innostuksella, jolloin tekee mieli hyppiä innosta. Tässä koulutuksessa opit luomaan yhteyttä kehoon, kuuntelemaan oman kehon viestejä, säätelemään tunteita kehollisuuden avulla sekä ottamaan kehollisen näkökulman käyttöön myös työssäsi. Kehollisuuden avulla voimme vaikuttaa omaan mielen hyvinvointiin sekä ympärillämme oleviin muihin ihmisiin.

Autonominen hermostomme on upea kokonaisuus, kun ymmärrämme tämän vaikutukset kehoomme sekä osaamme säädellä vireystilaamme. Voimme vahvistaa sen joustavuutta lisäämällä keho-mieli-yhteyttä myötätunnolla. Myötätunto tarkoittaa, että kohtaamme meissä tapahtuvat keholliset tunnereaktiot ja vireystilan vaihtelut myötätunnolla lempeästi hyväksyen. 

Kouluttajan toimii Essi Määttä. Essi on koulutukseltaan sosionomi AMK, tunnelukkoterapian ja psykofyysisen terapian osaaja, tunnetyöskentelyohjaaja, NLP-valmentaja sekä yinjooga-, meditaatio- ja rentoutusohjaaja. Essiin voit tutustua lähemmin täältä


Koulutuksen sisältö

ETÄKOULUTUS katsotaan tallenteiden kautta ja voit katsoa ne täysin omaan aikatauluun sopien. Tämä osuus pitää olla suoritettu ennen lähikoulutusjaksoa. Tässä osuudessa opit teoriassa tunnetyöskentelyä kehollisesti.

LÄHIKOULUTUS 
Lähikoulutus perustuu kokemukselliseen oppimiseen yhdessä muiden kanssa. Harjoittelemme yksin, pareittain ja pienryhmissä erilaisia kehollisia työskentelymenetelmiä,joita voit käyttää työssä ja arjessa. Tutustumme miten tunteet tuntuvat kehossa, opettelemme luomaan ja vahvistamaan yhteyttä kehoon ja harjoittelemme kokemuksellisesti erilaisia kehollisia tunnetyöskentelymenetelmiä tunteiden säätelyyn.

Kehollisten tunnetyöskentelymenetelmien lähtökohtana on aistiva, kokeva keho ja näiden reaktioiden tiedostaminen, tutkiminen ja säätely kehon avulla. Erilaiset tunteet aktivoivat kehoa saaden aikaan erilaisia kehollisia tuntemuksia. Koulutuksessa harjoitellaan olemaan turvallisesti läsnä omille kehon tuntemuksille. Kun laskeutuu omien tunteiden äärelle lempeästi ja kehollisesti, keho pääsee uudelleen järjestäytymään. Kokemusten kautta lisätään luottamusta omaan kehoon ja hermoston joustavuuteen.

Kehollisia tunnetyöskentelymenetelmiä voit käyttää työssäsi asiakkaidesi/oppilaidesi kanssa tai itsehoidollisesti työssäjaksamisesi tueksi. Ymmärrät miten oma vireystilasi sekä tunnetilasi vaikuttaa myös asiakkaaseen sekä miten voit itse säädellä omaa vireystilaasi, joka vaikuttaa myös ympärillä oleviin ihmisiin.

Koulutuksen teemat:

  • Mitä ovat tunteet ja tunnetaidot kehollisesti? 
  • Miten tunteet vaikuttavat kehoon?
  • Tarpeet tunteiden taustalla
  • Tunnelukot, uskomukset ja traumat tunteiden takana
  • Miten keho-mieli- yhteyttä ja turvan tunnetta voi vahvistaa?
  • Mitä on vireystilan säätely  ja miten siihen voidaan vaikuttaa kehollisesti  
  • Mitä on itse- ja yhteissäätely?

  Lue näistä teemoista lisää TÄÄLTÄ

Koulutukseen kuuluu myös E-kirja + työkirja sekä psykofyysinen harjoituspankki

E-kirja liittyy tunnetyöskentelyyn ja vireystilan säätelyyn kehollisesti sekä sisältää kirjalliset ohjeet koulutuksessa opetetuista harjoituksista ja lisätietoa aiheesta.

Psykofyysisestä harjoituspankista löydät erilaisia harjoituksia videotallenteena, joita voit tehdä koulutuksen jälkeen. Harjoituksia on noin 10 kpl. 
 
Saat e-kirjan ja työkirjan sekä harjoituspankin koulutuksen aikana.

 

 

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu
Paikkoja vapaana

Lisätietoja

Juho Mutka koulutussuunnittelija
juho.mutka@lapinkesayliopisto.fi Puh. 040 502 5679

Tutustu myös näihin