Minustako ikääntyneen perhehoitaja? Ennakkoilmoittautuminen

Kevät 2024

Ammatillinen täydennyskoulutusSosiaali- ja terveysalaOpetus, kasvatus ja ohjaus
Lapin kesäyliopisto selvittää mahdollisutta aloittaa seuraava ikääntyvien perhehoitovalmennus keväällä 2024

Ajankohta

5.3 - 30.4.2024

Kesto

Kuusi lähiopetusjaksoa

Kenelle sopii

Ikääntyneiden perhehoitajaksi ryhtymistä suunnittelevat

Paikka

Hiihtomajantie 2 96400 Rovaniemi, Santasport Lapin Urheiluopisto

Ilmoittautuminen

25.10.2023 - 2.3.2024
Minustako ikääntyneen perhehoitaja? Ennakkoilmoittautuminen

Koulutuksen kuvaus

TIEDOTE 26.10.2023
Lapin kesäyliopisto selvittää parhailaan mahdollisuutta  järjestää uuden ikääntyvien perhehoitajien valmennuksen keväällä 2024. Mikäli olet kiinnostunut valmennuksesta, niin voit antaa yhteystietosi painamalla sivun ylälaidassa olevaa "Ilmoittaudu" painiketta. Olemme sinuun yhteydessä sen jälkeen, kun seuraavan valmennuksen ajankohta on selvinnyt.
 
Mitä perhehoito on?
Perhehoidolla tarkoitetaan oman kodin ulkopuolista hoitoa tarvitsevan henkilön hoitamista yksityisessä perheessä perheenjäsenenä. Perhehoito voidaan järjestää myös hoidettavan kotona. Perhehoitoa antaa perhehoitaja. Perhehoitajalta edellytetään ennakkovalmennuksen käymistä ja soveltuvuutta tehtävään. Ikäihmisten perhehoitaja voi olla parisuhteessa elävä tai yksinasuva.

Mikä on perhekoti?
Perhekodilla tarkoitetaan yksityisen perheen kotia, jossa annetaan perhehoitoa. Perhehoitajan tärkein tehtävä on hoivata ja pitää huolta perheeseen sijoitetusta ikäihmisestä. Perhehoidon ydin on perhehoitajan ja hoidettavan lämmin, vastavuoroinen ja inhimillisiin tarpeisiin vastaava suhde.

Valmennuksen kesto
Ennakkovalmennus sisältää seitsemän kokonaisuutta ja on kestoltaan yhtensä 21 tuntia. Valmennus on kokonaisvaltainen keskusteleva prosessi, jonka aikana kouluttajat ja osallistujat arvioivat jatkuvasti valmennettavan edellytyksiä ja valmiuksia toimia vanhusten perhehoitajana. Valmennusrupeamat jakautuvat 2-4 tunnin kokoontumisiin. Valmennus ei sido perhehoitajan tehtävään, vaan valmennuksen on tarkoitus antaa tietoa ja mahdollisuutta perehtyä perhehoitajan työhön, jotta työstä kiinnostunut voi arvioida omia valmiuksiaan tehtävään ja tehdä lopulta tietoisen päätöksen asiasta.

Valmennuksen sisältö
Tietoa perhehoidosta, lähiopetus
Turvallisuutta pysyvyydestä ja jatkuvuudesta, lähiopetus
Vanhuus ei tule yksin - sairaudet ja haasteet arjessa, lähi-/etäopetus
Ikäihmisen hyvä arki (liikunta, ravitsemus ja lääkitys), lähiopetus
Ikäihmiset ja perheet muutoksessa, lähiopetus
Perhehoitokodissa käynti ja perhehoitajan asema, lähiopetus

Valmennusmateriaali
Valmennettavat saavat Perhehoitoliitto ry:n tuottaman Valmennuskansion käyttöönsä. Se on laaja tietopaketti perhehoidosta ja perhehoitajan työstä. 

Kouluttajat
Valmennuksen kouluttajina toimivat Perhehoitoliitto ry:n kouluttajakoulutuksen suorittaneet henkilöt.

Kuka voi hakea valmennukseen ja mitä se maksaa?
Valmennus on avoinna kaikille hakijoille, jotka harkitsevat ryhtymistä ikääntyvien perhehoitajiksi ja toimivat Lapin ja Länsi-Pohjan alueella.

Valmennukseen osallistuvilta peritään 100€ omavastuuosuus ilmoittautumisen yhteydessä, joka palautetaan, osallistujalle, mikäli osallistuja aloittaa toiminnan yhden vuoden sisällä valmennuksen päättymisestä.

Aloituspaikkoja on enintään 12 osallistujalle. Paikkamäärän täyttyessä, voi ilmoittautua jonotuslistalle. Valmennus järjestetään lähiopetuksena Lapin kesäyliopiston toimitiloissa Santasport Lapin Urheiluopistolla Rovaniemellä. Valmennukseen osallistuminen vaatii sitoutumista ja enintään yhdestä valmennusjaksosta sallitaan poissaolo. Vaadittavat "kotitehtävät" on kuitenkin suoritettava. Etäyhteysmahdollisuus järjestetään teemaan kolme.

Lisätiedot
Juho Mutka, koulutussuunnittelija
Lapin kesäyliopisto
juho.mutka@lapinkesayliopisto.fi
040 5025679


Koulutuksen sisältö

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu
Paikkoja vapaana 12 / 12

Lisätietoja

Juho Mutka koulutussuunnittelija
juho.mutka@lapinkesayliopisto.fi Puh. 040 502 5679

Tutustu myös näihin