Kuolinpesän hoitaminen - perittävän kuolemasta perinnönjakoon

27.10.2022, Hybridi

Ammatillinen täydennyskoulutusTalous, hallinto ja lainsäädäntöKansalaistaidot
Osallistujalle syntyy käsitys siitä, miten kuolinpesää hoidetaan missäkin kuolinpesän olemassaolon vaiheessa

Ajankohta

27.10.2022

Kesto

Klo 16-20

Kenelle sopii

Koulutusta suositellaan kaikille, jotka haluavat paneutua hyvään, asialliseen ja toimivaan tapaan kuolinpesän hoidossa. Kurssilla asioita käsitellään hyvin käytännönläheisesti.

Paikka

Hiihtomajantie 2 96400 Rovaniemi, Santasport Lapin Urheiluopisto

Ilmoittautuminen

8.9 - 23.10.2022

Osallistumismaksu

50 €
Kuolinpesän hoitaminen - perittävän kuolemasta perinnönjakoon

Koulutuksen kuvaus

Kuolinpesän hoitamisesta on aina jonkun otettava vastuu. Se voi olla asianajaja tai omainen kuolinpesän osakkaana. Kuolinpesän hoitoon - vastuisiin ja velvoitteisiin on syytä varautua ja paneutua ajoissa, jotta voi valvoa pesänhoitajan tekemisiä tai suoriutua velvoitteista itse.

Kuolinpesänhoidon vaiheita ovat kuolinpäivän ja perunkirjoituksen välinen aika, pesänselvityksen aika ja viimeksi mainitun jälkeen osituksen ja/tai perinnönjaon hetki. Osallistujalle syntyy käsitys siitä, kuka tai ketkä kuolinpesän osakkaista ovat velvolliset / oikeutetut osallistumaan mihinkin toimiin kuolinpesässä sekä millä tavoin saadaan laillinen ositus ja perinnönjako aikaiseksi.

Kouluttajana toimii AA Esa Luomajoki,  Asianajotoimisto LAKI-FORUM


Koulutuksen sisältö

I OSUUS 16:00 - 17:30

  • PERUNKIRJOITUS; mitä perunkirjoitus tarkoittaa ja kenen tehtävänä on huolehtia perunkirjoituksen järjestämisestä sekä kenellä on osallistumisoikeus perunkirjoitukseen
  • PERUKIRJA; sisältö

II OSUUS 18:00 - 20:00

  • KUOLINPESÄN HALLINTO; pesänselvitys ja mikä on sen tarkoitus sekä kenen toimesta pesänselvitys toteutetaan (vaihtoehdot: yhteishallinto tai pesänselvittäjän hallinto)
  • KUOLINPESÄN JAKO; ositus- ja perinnönjako tai pelkkä perinnönjako ja mitä nämä toimet tarkoittavat sekä kenen toimesta ositus- ja/tai perinnönjako toteutetaan (vaihtoehdot: sopimusjako tai toimitusjako

KAHVITAUKO 17.30-18.00

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu
Paikkoja vapaana

Lisätietoja

Juho Mutka koulutussuunnittelija
juho.mutka@lapinkesayliopisto.fi Puh. 040 502 5679

Tutustu myös näihin