Informaatioteknologian filosofia

22.2.2022

Hyvinvointi ja harrastaminenVerkkokoulutuksetHyvinvointi ja harrastaminenKansalaistaidot
Tieteellisiä näkökulmia tapahtumiin, ilmiöihin ja asioihin

Ajankohta

22.2.2022

Kesto

Klo 17.00-18.00

Kenelle sopii

Luento sopii informaatioteknologian filosofiasta kiinnostuneille. Se selittää nyky-yhteiskunnan ilmiötä sen omista piirteistä käsin niin laaja-alaisesti ja kattavasti, että sen tuloksena on syntynyt vakiintunut alan koulukunta ja nouseva tieteenala.

Paikka

Hiihtomajantie 2, 96400 Rovaniemi, Santasport Lapin Urheiluopisto, linkki etäosallistumiseen lähetetään ennen luentoa

Ilmoittautuminen

24.1 - 20.2.2022

Osallistumismaksu

Maksuton
Informaatioteknologian filosofia

Koulutuksen kuvaus

Informaatioteknologian filosofia, etiikka ja digitalisoitunut yhteiskunta

Luennon pitää FT Mika-Petri Laakkonen, jolta on juuri ilmestynyt aiheesta uusi kirja. Luento kestää noin tunnin.

Informaatioteknologian filosofian sateenvarjo kattaa alleen Informaatio, etiikka ja digitalisoitunut yhteiskunta -luennon teeman. Informaatioteknologian filosofia tutkii perimmäisiä kysymyksiä ihmisen olemisesta nykypäivän digitalisoituneessa yhteiskunnassa.

Informaatioteknologian filosofia tarjoaa tieteenfilosofiset perusteet ihmisyydelle materialististen artefaktien ja piilevien teknologisten kerroksellisuuksien ympäröivässä maailmassa. Informaatio voidaan sanoa monella tapaa. Informaatio ja sen filosofia avaa ontologisen, ihmisen olemassaoloa pohtivan luukun ja tarjoaa uusia työkaluja ja käsitteitä filosofiseen päättelyyn. Mitä on informaatio? Informaation ja sen muodon vivahteet - data, viestintä, kommunikaatio, tieto ja tietämys, luovat käsitteellisen ajattelun perustan nyky-yhteiskunnan ja tulevaisuuden teknologiselle ymmärrykselle.

 


Koulutuksen sisältö

Filosofia ja teknologia ovat ajallisesti dikotomisia. Filosofialla ei ole aikaa. Teknologia syntyy, elää ja kuolee ajassa. Informaatioteknologian filosofia tarjoaa innovatiivisen lähestymistavan sekä perinteisille että uusille filosofisille aiheille. Informaatioteknologian filosofia tieteenalana käyttää vakiintuneista tieteenaloista poikkeavia teoreettisia viitekehyksiä, jotka ovat käsitteellisesti uudella tavalla yhdenmukaisia. Informaatioteknologian filosofia on poikkitieteellinen ala

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen päättynyt

Lisätietoja

Juho Mutka koulutussuunnittelija
juho.mutka@lapinkesayliopisto.fi Puh. 040 502 5679

Tutustu myös näihin