Henkilökuvausta sisämiljöössä

27.-28.1.2024 Lähikoulutus

Ammatillinen täydennyskoulutusVerkkokoulutuksetMuu ala
Koulutuksen tavoite on antaa osallistujalle työvälineitä visuaaliseen tarinankerrontaan, miljöön vallitsevan valon hyödyntämiseen, omien lisävalonlähteiden käyttöön sekä tavoitteelliseen mallin ohjaukseen.

Ajankohta

27 - 28.1.2024

Kesto

la 10-18, su 9-16

Kenelle sopii

Valokuvauksen harrastajat ja/tai henkilökuvausta ammatikseen tekevät. Työssään kuvaavat toimittajat, viestintä- ja markkinointialan henkilöt. Henkilöt, jotka käyttävät työssään valokuvia, mm. media-alan assistentit, kuvatoimittajat, graafiset suunnittelijat jne.

Paikka

Hiihtomajantie 2 96400 Rovaniemi, Santasport Lapin Urheiluopisto

Ilmoittautuminen

5.9.2023 - 14.1.2024

Osallistumismaksu

250 €
Henkilökuvausta sisämiljöössä

Koulutuksen kuvaus

Koulutuksen tavoite on antaa osallistujalle työvälineitä visuaaliseen tarinankerrontaan, miljöön vallitsevan valon hyödyntämiseen, omien lisävalonlähteiden käyttöön sekä tavoitteelliseen mallin ohjaukseen.

Mitä ja miten:
Koulutuspäivät koostuvat kouluttajan vetämistä luento-kuvausdemonstraatioyhdistelmistä, joissa hän havainnollistaa vallitsevan valon käyttöä sekä omien lisävalonlähteiden hyödyntämistä vallitsevan valon muokkaamisessa erilaisissa miljööolosuhteissa. Samalla käydään läpi tarinankerrontaa ja mallien ohjaamista. Lisäksi kurssin aikana on työpajatehtäviä ja yhteisiä kuvapalautekeskusteluja. Vapaaehtoisena lisätehtävänä kouluttaja antaa tehtävän kurssin päätteeksi, josta on mahdollista saada palautetta kurssin jälkeen.

Kouluttaja: Tiina Puputti, valokuvakouluttaja, valokuvaaja, tietokirjailija (KM, SAVM, VEAT, VAT)

Intohimosta valokuvaukseen Tiina Puputti kuvaa, kouluttaa ja kirjoittaa. Innostu, inspiroidu ja ilmaise on hänen kantava teemansa käytännönläheisissä valokuvakoulutuksissa.

Tiina Puputti toimii tällä hetkellä itsenäisenä ammatinharjoittajana valokuvausalalla. Hän kouluttaa eri oppilaitoksissa, yrityksissä ja yhteisöissä valokuvan ymmärrystä ja kuvaustaitoja kaipaavia ihmisiä aina harrastajista kuvaa työssään tarvitseviin ja ammattilaisiin asti. 

Koulutukseltaan Tiina on kasvatustieteen maisteri luokanopettajan koulutusohjelmasta. Opintojen jälkeen hän työskenteli ammattikuvaajia kouluttavassa Visuaaliviestinnän Instituutissa ensin koulutussuunnittelijana ja myöhemmin rehtorina ja pääkouluttajana. Lisäksi hän on suorittanut valokuvaajan ammattitutkinnon, yrittäjän ammattitutkinnon ja valokuvaajan erikoisammattitutkinnon. Syksyllä 2015 Suomen Ammattivalokuvaajat ry myönsi hänelle liiton korkeimman arvonimen, Mestariarvon (SAVM).

Docendo on julkaissut kolme Tiinan kirjoittamaa kirja: Valo ja valaisu – Henkilökuvaus studiossa ja miljöössä, POSE – Mallin asento ja ohjaaminen henkilökuvauksessa ja Valaise tarina kuvaksi – Henkilökuvaus studiossa ja miljöössä. Lisäksi Tiina on kääntänyt kirjan: Etsimessä: Valaisu.

Koulutustyön lisäksi Tiina myös kuvaa asiakastoimeksiantoja ja omia projekteja. Lisäksi hän kirjoittanut mm. Kamera-lehteen vuodesta 2003 alkaen.

Syksyllä 2018 Tiina oli tekemässä Fotarit –ohjelmaa. Hän vastasi ohjelmassa valokuvauksen opetuksen sisällöstä, käsikirjoitti ne ja omat juonto-osuutensa. Fotarit on YLE:n tuottama hyvän fiiliksen valokuvausohjelma, joka innostaa ja opettaa ottamaan parempia valokuvia puhelimella. 

Ohjelma on katsottavissa YLE Areenassa

2020 – 21 Tiina tuotti Photography online course for scientists -verkkokurssikokonaisuuden Aalto yliopistolle Valeria Azozskayan kanssa. POCS on Aalto yliopistossa opiskeleville ja työskenteleville tehty itsenäisesti opiskeltava valokuvauksen verkkokurssi, joka koostuu opetusvideoista, kuvaus- ja monivalintatehtävistä. Sen tavoite on auttaa tutkijoita ja opiskelijoita kokoamaan kuvapankki omista kuvistaan, joita voi käyttää, kun esittelee tutkimustyötään.

www.tiinapuputti.com
Facebook: Tiina Puputti – Joy of Photography
Instagram: @tiinapuputti
Puh. +358 44 520 7220
Mail: tiina@tiinapuputti.com


Ilmoittaudu

Ilmoittaudu
Paikkoja vapaana

Lisätietoja

Päivi Hinno koulutussuunnittelija
paivi.hinno@lapinkesayliopisto.fi Puh. 0400 792 396

Tutustu myös näihin