Alkuperäinen Vodder - lymfaterapiakoulutus 14 op

13.2.-17.9.2023, lähiopetus

Ammatillinen täydennyskoulutusSosiaali- ja terveysala
Suomen kansainvälisen Vodder Akatemian koulutus. Lymfaterapian tehtävänä on vauhdittaa elimistön imusuonten toimintaa ja vähentää siten turvotusta. Imusuonten tehtävä on palauttaa ylimääräinen kudosneste takaisin verenkiertoon ja huolehtia mm. proteiinien, aineenvaihduntatuotteiden ja lymfosyyttien kierrätyksestä.

Ajankohta

13.2 - 17.9.2023

Kesto

Itsenäistä verkko-opiskelua (varattava aikaa n. 30–45 tuntia) ennen Level 1 -jaksoa + 20 päivää lähiopetusta. Kunkin jakson välillä tulee harjoitella opittuja otteita ja tekniikkaa.

Kenelle sopii

Koulutukseen osallistujalla tulee olla kansainvälisen Vodder Akatemian sääntöjen mukaan lääkärin, fysioterapeutin, sairaanhoitajan, toimintaterapeutin, kuntohoitajan, koulutetun hierojan tai lähihoitajan (erikoisosaamisalana jalkojenhoito, kuntoutus) loppututkinto. Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään rekisterinumero, jonka perusteella ilmoittautujan tiedot löytyvät JulkiTerhikistä.

Paikka

Hiihtomajantie 2 96400 Rovaniemi, Santasport Lapin Urheiluopisto

Ilmoittautuminen

31.3 - 4.12.2022

Osallistumismaksu

3490 €, josta maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä varausmaksuna 400 €. Varausmaksu palautetaan vain siinä tapauksessa, että koulutus peruuntuu. Koulutus laskutetaan useammassa kuukausittaisessa erässä opintojen toteutumisen varmistuttua.
Alkuperäinen Vodder - lymfaterapiakoulutus 14 op

Koulutuksen kuvaus

Lymfaterapian mahdollisuuksia ei Suomessa vielä hyödynnetä kattavasti, vaikka tuloksia on saatukin niin syöpä- ja leikkauspotilaiden turvotuksen hoidossa, (reumapotilaiden) kivunhoidossa sekä vammojen ja murtumien kuntoutuksessa. Lymfaterapia on lisännyt myös synnynnäisesti imusuonijärjestelmän toimintahäiriöistä kärsivien potilaiden elämänlaatua.

Lymfaterapiassa käytettävä otetekniikka on muista manuaalisista hoitotekniikoista poikkeavaa (kevyttä, pumppaavaa ja tyhjentävää) ja vaatii siksi oman erikoiskoulutuksen. Lymfaterapiakoulutuksessa teoria yhdistyy kädentaitoihin. Koulutus jakautuu kolmeen eri kurssiosioon ja pitää sisällään niin verkko-opiskelua, lääkärin (lymfologin) teorialuentoja sekä intensiiviä lähiopetuspäiviä, jossa harjoitellaan oikeita otteita ja kompressiohoitoa.

Aikataulu (päivittäin n. klo 9-16.30)

• Level 1  13.-17.2.2023

• Level 2   8.-12.5.2023 + Level 3 jakson lääkärinluennot 13.-14.5.2023  

• Level 3   10. – 17.9.2023


Koulutuksen kurssisisältö:

 • itsenäistä verkko-opiskelua
 • fysiatrian erikoislääkäri Kristiina Kokkosen teorialuennot 
 • intensiiviset lähiopetusjaksot 

Ennen Level 1 alkua kurssilainen opiskelee itsenäisesti verkossa teoriaa, mikä on suomeksi esitettynä. Kurssijaksojen väleillä on varattava aikaa teorian, otteiden ja sidonnan harjoittelulle. 

Kouluttaja Tarja Kokkonen on alansa ammattilainen, kansainvälisesti sertifioitu opettaja, intohimoinen lymfaterapian puolestapuhuja. Tarja tekee itse potilastyötä päivittäin Kuopion Mehiläisessä.

"Lymfaterapiaa tehdään käsillä ja sydämellä, ei puheilla." Lymfaterapiakoulutus tuo lisäarvoa ja osaamista työhösi, olitpa sitten sairaanhoitaja, hieroja tai fysioterapeutti. Koulutus antaa sinulle valmiin ja toimivan työkalun oman työsi tueksi. Opetus on maailmanlaajuisesti sama ja valmistuessasi saat DVAI:n kansainvälisen sertifikaatin.

Lue lisää koulutuksesta sivuilta:

Tarja Kokkonen Vodder lymfaterapia & koulutus

Dr Vodder Academy International, DVAI

 


Koulutuksen sisältö

Level 1 & 2 kurssikokonaisuus

Level 1: 5 päivää 13.-17.2.2023

 • Level 1 teoria:
  Kurssikokonaisuus alkaa teorian itsenäisellä opiskelulla ennen käytännön jaksolle tuloa. Itsenäinen opiskelu tapahtuu verkossa luennon omaisesti (215 diaa), jonka ovat laatineet Dr. Vodder-Akatemian lääkärit. Luennot ja diat ovat käännetty ja puhuttu suomeksi. Teoriaosuus vaatii aikaa itsenäiselle opiskelulle noin 30 – 45 tuntia (n. 1,5 opintopistettä).
  Ennen käytännön jaksoa on suoritettava online-tentti. Teoriamateriaali kattaa Level 1 & 2 teorian.
 • Level 1 käytäntö:
  Viiden päivän käytännön jakso, missä opetellaan alkuperäiset Dr. Vodderin manuaaliset otteet ja niiden soveltaminen jokaiseen kehon osaan. Tämä on intensiivinen jakso, joka vaatii myös iltaisin harjoittelua kurssilaisten kesken.

Level 2: 5 päivää 8.-12.5.2023 
sekä  
Level 3:n teoriaosuus: 2 päivää 13.-14.5.2023 fysiatrian erikoislääkäri Kristiina Kokkonen

 • Level 2 teoria: Verkossa, kts. yllä.
 • Level 2 käytäntö:
  Viiden päivän käytännön jakso, millä kerrataan perusotteet, opetellaan mm. nivelten, pään alueen, vatsan erikoisotteet. Tällä jaksolla käydään läpi soveltavaa lymfaterapiaa eli taudinkuvia, joissa on saatu hyviä tuloksia mm. whiplash, migreeni, tinnitus, poskiontelotulehdukset, CRPS, EDS, säärihaavat. Erikoistekniikkaa käyttäen opetellaan mm. nilkan supinaatiotrauma, polven ja lonkan artroosi, mustelmien, haavan ja palovammojen hoito. Alamme yhdistämään opittuja tekniikoita terapeuttiseen työhön, kuten pre-ja postoperatiivinen hoito leikkausten yhteydessä. Sidontaharjoittelu sekä tukituotteisiin tutustuminen alkaa tällä jaksolla.
  Jakson lopussa suoritetaan näytöt perusotteista (kehon otekaavat) sekä erikoisotteista. Kouluttajalle tehdään otetekniikan näytöt.
  Hyväksytyt näytöt vaaditaan siirtymiseen Level 3:lle.

Level 3: 10 päivää

 • Level 3 teoria: 2 päivää  fysiatrian erikoislääkäri Kristiina Kokkonen Level 2:n yhteydessä
 • Level 3 käytäntö: 8 päivää (10.-17.9.2023)
  Tällä jaksolla paneudutaan ödeemahoitoihin (sekundääri ja primääriin lymfödeema) ja erilaisiin taudinkuviin, joissa on imusuoniston vajaatoimintaa eri syistä. Kompressioterapia on tärkeä osa tätä kurssia. Opettelemme turvotuksen seuranta ja tarvittavien tukituotteiden määritysmittaukset.
  Jaksolla käydään myös oikeita potilastapauksia. Näin opitaan mm. palpoimaan erilaisia kudoksia, tunnistamaan kudosmuutoksia ja kuullaan potilaiden kokemuksia. Harjoitellaan erilaisia sidontoja niin raajoihin kuin genitaalialueelle. Tutustutaan syvemmin erilaisiin kompressiotuotteisiin.
  Käydään CDT eli kokonaisvaltainen hoitokokonaisuus käytännössä.
  Paneudutaan syvemmälle lymfaterapeutin työhön, sillä lymfaterapeutin tulee hallita ja yhdistää teoria ja käytäntö erilaisiin taudinkuviin sekä ottaa potilas kokonaisvaltaisesti ja yksilöllisesti huomioon.

Suoritettuaan Level 3 teoriakokeet sekä näytöt hyväksytysti (taudinkuvat ja sidonta, kouluttajalle otteet), kurssilainen saa kansainvälisen Dr. Vodder Akatemian sertifikaatin toimia lymfaterapeuttina niin Suomessa (Kelan hyväksymä koulutus) kuin ulkomailla.

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen päättynyt

Lisätietoja

Päivi Hinno koulutussuunnittelija
paivi.hinno@lapinkesayliopisto.fi Puh. 0400 792 396

Tutustu myös näihin